Novi Sad
07.10.2015.
06:31 > 06:33
Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture ne može da koristi skraćenicu VANUK zbog Treće Srbije, koja je pre njih registrovala udruženje sa istom skraćenicom.
  • bane

    07.10.2015 21:28
    @vojvođanka
    moj dobar prijatelj je dodjoš. uvek je imao probleme sa vama "autohtonim vojvođanima" bez obzira na to što je svojim delima i razmišljanjem veći vojvođanin od većine vas autohtonih pljuvača i hejtera. problem je što ima drugačiji naglasak. koliko zatucan moraš biti da mrziš nekoga samo zato što drugačije priča. u školi su ga šikanirali zbog toga, gomila novosađana ga je diskriminisalo samo zbog toga. zato ste mi se zgadili vi autohtoni iako sam i ja autohtoni. razlika je što ja sagledavam kakav je ko čovek a ne ko je odakle. multi kulti gospodjo vojvodjanko. ccc...
  • Pera

    07.10.2015 13:59
    @MilosNS
    Takodje, dobro procitajte post od MilosaNS. Da zeznuli su nas. I oko toga i oko mnogo toga drugog. I to se nikada nece promeniti. Otovreno nam se smeju koliko smo naivni. Pitanje je kada cemo mi prestati da verujemo da nas nece zeznuti?
  • Pera

    07.10.2015 13:57
    Dreamland
    "...a potrebni su mi i dođoši pod uslovom da "osećaju " Vojvodinu kao svoju..."

    I ja sam to zeleo i mislio, ali sad se vise pitam kada cemo se probuditi iz tog sna. Oni to velikom vecinom ne misle, i najradije bi zeleli da nas nema. Face it. Prvo su nam zabranili VANU a sada su nam spremili ovakvu podlost. To sto si ti otvorena i zelis da ih prihvatis, ne znaci da oni tebe zele da prihvate. Moramo se sa tim pomiriti. A ovde je u pitanju jedna benigna naucno istrazivacka ustanova, koja inace ne postoji nijedna u Vojvodini, sve su u Beogradu. Nije problem u njima i u tom nekom Miroju, on radi to sto je najbolje za njega. Bori se za sebe i svoje. Ali problem je sto se mi ne borimo vec sanjamo neke snove o zajednistvu koje oni ne zele i koje u stvarnosti ne postoji. Multi kulti je mrtav. A to smo uvideli na primeru VANUK-a. Sve ce uciniti da izbrisu nasu kulturu i istoriju. A ustvari da izbrisu nas. Shvati, oni nasu otvorenost i dobrocudnost vide kao nasu slabost, a ne kao nasu snagu.
  • 07.10.2015 13:46
    4.6.1920
    Pero, o cemu ti govoris? Ne zaboravi, hiljadugodisnje granice, sistem zupanija i vracanje na stanje pre 1918 iliti de jure pre 4.6.1920. Nemas drzavljanstvo? Ti si za nas ovdasnje isto dodjos jer su tvoji dosli ili 1946 ili 1921, nebitno. Pero, revizija Trijanonskog sporazuma uskoro stize, ali nije smak sveta, EU nema alternativu, a u EU ne postoje granice, je'lte?
  • @Miloš NS

    07.10.2015 13:42
    E moji akademici u pokušaju, preveslali vas ovi polupismeni primitivci. Biće da nije slučajno što ste sami sebi morali da izmišljate akademiju.
  • @Miloš NS

    07.10.2015 13:37
    "Da ste zaista tako bitni i prepametni, našli bi mesto u SANU."
    Tačno u centar, tu ih najviše boli.
  • 07.10.2015 12:50
    Srbijancima Vojvodina stoji ko becka cipela. Sve ih nesto zulja pa ne znaju kako da hodaju.
  • Miloš NS

    07.10.2015 12:16
    Iskreno, zeznuli su vas
    Ne volim Treću Srbiju i nisam nikada glasao za njih, ali iskreno, mora se priznati da su nadmudrili ove koji žele da prave neku akademiju i podrivaju Srbiju. Da ste zaista tako bitni i prepametni, našli bi mesto u SANU. Međutim, kao deca, kad nema mesta u tom društvu, ajmo da pravimo neko naše, pa tu ćemo imati mesta. Fudbalskim jezikom, jel ste vi neka B selekcija?! :) Kako niko ne reaguje na neke stvari kojima se provociraju srbi kao većina u rođenoj Državi, to se ostavlja prostor koji Treća Srbija koristi za sebe... Iskeno, baš mi je drago što su ovo učinili. Neću ni da pričam o ovim forama o reizdavanju prostora... Nisu u stanju da shvate obične zakonske fore, a oni da su neki akademici.
  • Spark

    07.10.2015 12:16
    Srbin iz Vojvodine
    Ja sam Srbin iz Vojvodine i skoro sezdeset godina pokusavam da ostvarim svoj zivotni san - da zavolim Srbiju. Ne biram sredstva, ne pitam za cenu. Ovoj sam se ideji potpuno predao i neskromno cu reci, gotovo joj sve podredio. Bio sam siguran da se ona svakako moze i mora realizovati. Ne znam sta sve nisam probao; stiskao oci, gurao vatu u usi, mrstio se, drzao nos pod vodom, naucio da okrenem vrat za 360 (bez krckanja), navlacio cebe preko glave oprobavajuci najmocnije tehnike disanja, na dnevnoj bazi pratio da li mi se najvaznija tri prsta desne ruke jednako razvijaju kao i njihovi pandani na levoj, ucio cirilicu unapred i unazad, zamisljao Zagreb pod vodom, Kosovo u Srbiji, granicu kod Tokija, Djokovica kao komesara EU za prosirenje... i nista. Slike koje su se mnozile, zvuci koji su dopirali, mirisi koji su se lepili za sluzokozu zavlacili su se duboko ispod korteksa i uspesno savladavali poslednje napore mojih cula da ih nekako zaobidju ili bar ne prepoznaju, da sacuvaju nevinost.
    Predajem se. U sledecem zivotu pokusacu ponovo, valjda mora jednom uspeti. Sto se tice ovog, ode mast u propast.
  • Mastodont

    07.10.2015 11:54
    @Четник
    Mrze vas svi jer ste kombinacija zaostalih idiota i besramnih lopova koji bi u nekoj normalnoj zemlji mogli samo da smrde ispred dragstora, a ovde se guraju u politiku, lupetaju preispoljne gluposti i bezočno kradu. Treba čovek baš da bude poslednji, ali poslednji debil pa da glasa za Treću Srbiju.
  • 07.10.2015 11:46
    Al'su ga smislili !!!
    Sta uopste znaci ovaj glupi,pompezni naziv?

    "Visoki akademski novosadski ujediniteljski klub" pod skraćenicom VANUK.
  • ns

    07.10.2015 11:44
    ---
    Dakle fašisti su na brzinu smislili i registrovali nekakvu slovnu konstrukciju isključivo radi toga da bi se akronim podudarao sa Akademijom.
  • 07.10.2015 11:39
    ni stida ni srama
    Ovi iz Trece Srbije su toliko bedni da bedniji valjda i ne mogu biti!
  • 07.10.2015 11:37
    Treca smrDija je u pravu, VANUK je skroz pogresno.
    Treba da je NVANUK
    NEZAVISNA VOJVODJANSKA AKADEMIJA NAUKA

    VOJVODINA=KATALONIJA!
  • Шогор

    07.10.2015 11:28
    Четник, једино што сте ви уздизали су флаше, прасиће и каме, какво црно српство, па ви сте убијали српство које није ментално осакаћено и одродило од логике да буде као и ви. Фала к, па ви нисте репер ко је патриота, јер се српство не мери на кантар, као што ви мерите прасад. Тачно сте ви разлог зашто се Срби не асоцирају са патриотизмом и то ми је јако драго, још увек има нормалних, а не подгузних мува и љубитеља туђих чизама као што сте ви. Ви би због Руса и сопствени народ покрали преко Согаза, ма и петокраку би њихову љубили, а нас убеђивали како сте, ето, ви патриоте. Нисте, ви сте сервилни кметови и немој више да ми мељеш ти и теби слични о патриотизму. Штеточине најобичније, надам се дану када ћемо вас се решити, па да родољубље заиста има смисла. Хоћете да глумите баје, да вас се народ плаши, излазите само да уништавате град, нигде вас нема да помогнете, осим када се лоче ракијештина.
  • 07.10.2015 10:38
    Vojvođanka
    Momci iz Treće Srbije, poznati su po nedelima i šteti koju naprave kad god imaju vremena.
    Sada nas sramote i sprdaju se sa institucijom uglednih ljudi Vojvodine / VANUK/ zato što su imali bolje prolazno vreme za registracuju svoje izmišljene firme sa istim skraćenim nazivom.
    Vojvođanska akademija može da promeni redosled poslednja dva slova i da se registruje kao Vojvođanska akademija nauke, kulture i umetnosti-VANKU.
    Meni kao autohtonoj vojvođanki potrebna je vojvođanska akademija, a potrebni su mi i dođoši pod uslovom da "osećaju " Vojvodinu kao svoju, sve njene mltikulturalne, multikonfesionalne specifičnosti i vrednosti, zbog kojih su, nadam se i došli u Vojvodinu.
  • Orwell Vegan

    07.10.2015 10:32
    Predlazem naziv
    Jahaci Magle ili Jahaci budzeta.
  • 07.10.2015 10:11
    Stari VANUK je tvorevina nesposobnih kompleksasa. Kao sto je Karic napravio fakultet da i on moze da postane akademski gradjanin, tako i ovi tzv. vojvodjanski naucnici, kulturni radnici i umetnici. Samo sto ovi svoje ambicije ostvaruju preko ledja Vojvodjana.
  • 07.10.2015 10:05
    Samo sebi iznajmljuju prostor... Jos jedna organizacija zvucnog naziva za pranje para i licno bogacenje.
  • Pera

    07.10.2015 09:56
    Crvene linije
    Ovo se na zalost desava u celoj Evropi, jedino sto je kod nas u Vojvodini skoro otislo u nepovrat (ali nikad nije kasno). To je situacija kada kolicina migranata u nekom drustvu predje crvenu liniju i kada se se migranti direktno okrecu protiv domaceg stanovnistva i pocinju da ga ugnjetavaju i terorisu. To se sada nama dešava u Vojvodini. Bio sam liberalni levicar, a i sada sam, ali nazalost mislim da mi Vojvodjani moramo oko pitanja postati desnicari, ma koliko nam se to ne svidjalo, ovo je otislo predaleko, mi Vojvodjani moramo jednom kazati DOSTA ovom teroru. Nemamo vise vremena jednostavno. Ovo je direktni napad drzave Srbije na Vojvodinu. Taj neki Miroje je samo instrument tog napada.
  • 07.10.2015 09:39
    Delvidek!
  • Zemljoposednik

    07.10.2015 09:23
    u Sremu
    J**ote, ovo je vec neverovatno! Koja zemlja, koji ludaci, registrujes neku glupost da neko drugi ne bi mogao da koristi skracenicu. Da li je moguce da dotle ide ljudska zloba i stupidnost... I ko je uopste glasao za te "trece", na kakvu caroliju postoje kao stranka u vlasti, na koji stepen gluposti, neobrazovanja i nevaspitanja primaju clanove?

    Prvi put u istoriji u Srbiji imamo kompletnu vlast sastavljenu od mediokreteta, malogradjana i idiota, od Horgosa do Preseva, od opstina pa do predsednika drzave... brate, odavde treba da pale i oni sa 60 godina a ne samo klinci.
  • Србин Бачван(ин)

    07.10.2015 08:41
    ..Угљеша Белић и Мироје Јовановић се познају из периода када су заједно били и радили у ДСС - не могу да верујем да до сада нико није објавио њихове "ране радове" у политици..да будем још тачнији Угљеша Белић је био члан ДСС до 2002 а Мироје Јовановић до пре пар година...ево их сада опет "заједно јашу" додуше у другим дресовима...
  • Lex

    07.10.2015 08:25
    Trećesmrdijanci podržavaju i usko sarađuju samo sa ANUS-om (Akademija Nauka i Umetnosti Srbije). Ipak smo mi vojvođani, treba poštovati tuđa opredeljenja.
  • 07.10.2015 08:22
    Четник
    Генијално... Сад ми је јаснија мржња коју према ТС испољавају сепаратисти и приучене патриоте. Први мрзе због различите идеологије, други због исте идеологије које сами нису достојни. Ово је пут спасења и уздизања српства! Браво
  • Jovan

    07.10.2015 07:40
    VISOKI AKADEMSKI NOVOSADSKI UJEDINITELJSKI KLUB?! Pa to samo bolidi iz Treće Srbije mogu da smisle...
  • ivan s

    07.10.2015 07:33
    Nisam znao da je VANUK skraćenica. Onda bi i moja komšinica mogla ostati bez STR "Kaja", jer očigledno i akronim može postojati samo jedan.
  • lol

    07.10.2015 07:23
    sada se nazovite Antitrecesmrdijanska VANU
  • VladaN

    07.10.2015 07:15
    "Trećesmrdijanci"
    Šta se sve nakotilo u ovoj nekada lepoj Vojvodini.
  • Ivan Grozni

    07.10.2015 07:08
    jbga
    Lepo kaze stara poslovica... prepiri se sa budalom, povuci ce te na njegov nivo, i onda pobediti "na iskustvo"
  • 07.10.2015 07:06
    Hmm
    Eto na kakve budalaštine ljudi koji bi trebalo da kobajagi rešavaju neke ozbiljne društvene probleme troše energiju. Ovaj Miroje kada se toliko brine za kulturu, bolje da se pita zašto su se trščare urušile ili zašto se raspada tvrđava...
  • Bravo

    07.10.2015 06:56
    za trojku
    Tako se to radi kad se razmislja unapred!
  • JAKŠA

    07.10.2015 06:54
    samo još malo
    strpite se , posle izbora neće više postojati "treće smeće" pa će te uzeti ime koje vam pripada.
  • 07.10.2015 06:51
    VVANUK
    Vojvođanska Vrhunska Akademija Nauka Umetnosti i Kulture.
    Treća Srbija misli da će neko glasati za njih?
    Bolje neka odgovore na neka pitanja o svom nastanku i finansiranju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna